Bij het laten maken van een gordijn heeft u de keuze uit diverse soorten gordijn plooien. U kunt o.a. kiezen voor:

Enkele plooi

Bij een enkele plooi is maar een kleine hoeveelheid aan stof nodig om het gekozen gordijn te laten maken. Een gordijn met deze plooi geeft een relatief dun pakket als de gordijnen geopend zijn. Deze plooi wordt veel gekozen bij gordijnen voor o.a. kinderkamers en bij ramen waarbij maar weinig ruimte aan de zijkant is.

Dubbele plooi (vlinderplooi)

Bij een vlinderplooi is meer stof nodig om een gordijn te kunnen laten maken. De plooi die eruit ziet als een vlinder, is een mooie evenwichtige en diepere plooi. Het gordijn zal hierdoor direct mooier vallen dan bij een enkele plooi en geeft een luxere uitstraling. 

Wave plooi

Gordijnen met een wave plooi behoren tot de laatste trend op het gebied van gordijnen. Ze vormen een golvend geheel waarbij het gordijn niet geplooid wordt. Deze golven zijn zo regelmatig, omdat de gordijnen worden opgehangen aan een koord van waverunners met een gelijke afstand tussen de runners. Hierdoor blijft de stof en dus ook het patroon in zijn geheel zichtbaar en heeft het een mooie strakke val en een luxe uitstraling. Een populaire combinatie is de wave plooi met inbetweens.

“De waveplooi is op dit moment erg populair” – Eef Berends, adviseur bij Berends at Home

Platte plooi

Een platte plooi is perfect voor vitrage om zo inkijk tegen te gaan. Een platte plooi heeft een mooi gestuurde plooival. Een gordijn met een platte plooi kunt u niet open of dichtdoen.

Ringen (stansen)

Door het gebruik van ringen in uw gordijn, kiest u voor een perfect vallend geconfectioneerd gordijn. De ingestanste ringen worden gelijkmatig verdeeld over de breedte van het gordijn. Het ringengordijn kan eenvoudig naar de zijkant worden geschoven en neemt niet veel ruimte in. Bij verduisterende gordijnen moet u er rekening mee houden dat er door de ringen altijd nog wat licht zal schijnen. 

Gordijnrails & gordijnroedes

Een gordijn kan niet zonder een gordijnroede en/of gordijnrails. Bij ons heeft u een ruime keuze. Zorg dat de keuze voor uw ophangoplossing past bij de gordijnen die u kiest. Graag adviseren wij u bij het maken van de juiste keuze hierin.

× Hoe kan ik je helpen?